Lähdeteokset

On the Meaning of Sex
J. Budziszewski

luotu 3.1.2013 klo 20:35


Sivuja: 162

Kustantaja: Intercollegiate Studies Institute, 2012

ISBN-10: 1935191241

ISBN-13: 9781935191247

Osta Amazon.comista – tue Puolustajan Polkua

--o--

Kirjan kansiliepeestä:

Everyone in every time and place is interested in sex. Our own time is obsessed by it. One would think that a society obsessed by sex would understand it very well. But the truth is that obsession drives out understanding. We no longer understand even the common sense of sexuality, the things that were common knowledge in supposedly less enlightened times.

Acclaimed philosopher J. Budziszewski remedies this problem. His wise, gracefully written book about the nature, meaning, and mysteries of sexuality restores lost wisdom, raising and answering such questions as:

  • Does sex have to mean anything at all?
  • What is the meaning of the sexual powers, of sexual differences, of sexual love, of sexual beauty, of sexual purity?
  • Is sexuality "all about sex"?
  • Why does sexuality stir up such transcendent longings for something more than sex?

--o--

Hallintotieteen ja filosofian professori J. Budziszewski (University of Texas) on erikoistunut eettiseen ja poliittiseen filosofiaan sekä uskonnon ja filosofian suhteeseen. Hän on kirjoittanut useita suosittuja kirjoja myös nuorisolle. Office Hours-kolumneissa esiintyvä professori Theophilus on eräänlainen Budziszewskin alter ego.

Kommentoi tätä katkelmaa

Sivuja: 162

Kustantaja: Intercollegiate Studies Institute, 2012

ISBN-10: 1935191241

ISBN-13: 9781935191247

Osta Amazon.comista – tue Puolustajan Polkua

Oma arvioni

J. Budziszewski, rakastettujen Professori Theophilus -kolumnien kirjoittaja, tarkastelee kysymystä seksistä ja seksuaalisuudesta luonnonfilosofiselta kannalta ja erittäin ansiokkaasti. Hän osoittaa, että pidimmepä totuudesta tai emme, seksuaalisuudella on ilmiselvä suunniteltu tarkoitus. Tämä seikka on mahdollista tajuta ja tunnustaa täysin ilman uskoa suunnittelijaan, vaikka seksuaalisuuden luonteen syvällinen ymmärtäminen sitä edellyttääkin.

Kirjoittaja tarkastelee seksuaalisia voimia, sukupuolten eroavaisuuksia, sukupuolista rakkautta, seksuaalista kauneutta ja seksuaalista puhtautta erillisissä ja toisiaan täydentävissä luvuissa. Kirja ei ole seksiopas, vaan viiltävän terävää filosofiaa. On the Meaning of Sex on seksistä ja seksuaalisista poikkeavuuksista seonneelle ajallemme erittäin ajankohtainen teos. Kuten J. V. Schall takakannessa toteaa: "Jos et halua tietää, mitä seksi todella on, etkä sielusi tasolla halua seurata totuutta, älä lue tätä kirjaa. Saat siitä vain sielusi levottomaksi, mikä todennäköisesti on juuri sitä, mitä tarvitset."

Kommentoi tätä katkelmaa

Lähdeteokset
 

Ota yhteyttäX