Kansikuva

Jalo soturi

Kirjoittaja:
Jasu Markkanen
Ilmestymisvuosi:
2007
Kustantaja:
Päivä Oy
Sivuja:
379
ISBN-tunnus:
978-952-475-245-9

Arvioita kirjasta


"Jalo soturi haastaa taisteluun – jaloon taisteluun. Meidät on kutsuttu elämän mittaiselle matkalle Kuninkaan kanssa, seuraamaan häntä kokonaisvaltaisesti. Usko Kristukseen ei ole kuolemanjälkeinen palovakuutus, vaan välttämätön varustus tuota matkaa varten!

Jos kristittynä eläminen maistuu puulta, lue tämä kirja! Jalo soturi avaa riemastuttavia näköaloja maailmaan, jonka Kuninkaana on Kristus. Parhaiten pääset liittymään hänen joukkoihinsa yhdessä toisten kanssa, vaikkapa seurakuntasi ryhmissä tai ihan ystävien kesken. Sovella lukemaasi ja oppimaasi käytännössä, ota jalot aseet käyttöösi. Vaikka vihollinen on vahva, Kuningas on jo voittanut hänet!"

(kirjan takakannesta)


"Ihanaa, että silmieni edessä on tekstiä asioista, joita olen pyöritellyt mielessäni pitkään. En ole ahkera hengellisen kirjallisuuden lukija, joten en ole ennen tällaista tekstiä voinut löytääkään, olettaen että sitä edes on olemassa. Mutta nyt ainakin on! Kiitos! Tästä lähtee vielä hyvät keskustelut liikkeelle. — Loogisuutesi ja tapasi esittää asioita konkreettisin ja selkein esimerkein on ihanaa luettavaa. Lahjasi järkeä käyttävänä totuuden etsijänä on siunaukseksi meille kaikille, jotka maistelevat kirjaasi.

Saa nähdä miten maltan laskea kirjasi kädestäni tänä aamuna... töistä ei kuitenkaan pitäisi myöhästyä!"

(3.9.2007 sähköpostitse)


"Kiitän Sinua vielä kirjastasi kun nyt olen saanut luettua sen loppuun. Ensiksikin haluaisin sanoa (ja sanonkin), että olin erittäin myönteisesti yllättynyt. Kirja lienee eräitä parhaita suomeksi kirjoitettuja hengellisiä kirjoja (en tosin ole niitä hirveästi lukenutkaan, mutta joskus tuntuu, että "terve" raamatullisuuden puute vaivaa niitä). — Toivon ja rukoilen, että kirjasi saavuttaa laajan lukija- ja soveltajakunnan, sillä sen se ansaitsee."

(6.9.2007 sähköpostitse)


"Olet uskaltanut sanoa asioita, joita moni on miettinyt hiljaa mielessään, mutta ei ole saanut suustaan ulos – ja asioita, joita ehkä joku ei ollut edes oikein miettinyt, mutta selkeästi kirjoitettuina ne ovat avautuneet."

(9.11.2007 sähköpostitse)


"Mielestäni eräs suurimmista puutteista kristikunnassamme on selkeän raamatunopetuksen puute, johon tilanteeseen olet tuonut ratkaisevaa parannusta."

(10.11.2007 sähköpostitse)


"Luin juuri loppuun Jasu Markkasen kirjan nimeltään Jalo Soturi. Olen innostunut. Jasu on hyvin sanoittanut kansankielelle sen, mitä moni haluaisi kristillisyyden olevan. Kirja innostaa radikaaliin, yltäkylläiseen ja rikkaaseen elämään, elämään kuuliaisena maailmankaikkeuden kuninkaalle. Minkälaista olisi elämäsi, jos eläisit todeksi identiteettisi Jumalan lapsena? 'Become who you were born to be.'"

(Juho Sankamo 5.1.2008)


"Eli lyhyesti sanottuna kirjasi oli ERINOMAINEN! Olen lukenut paljon hengellisiä kirjoja, mutta vain harvoin joku osaa opettaa asioista yhtä ymmärrettävästi,mitä teet kirjassasi. Kirjasi ansiosta sain vastauksia moniin jo vuosia mieltäni askarruttaneisiin kysymyksiin ja opin ymmärtämään Raamattuani paremmin. Lisäksi kirjasi muodostaa erittäin hyvän kokonaisuuden oleellisista uskon perusasioista, jotka jokaisen uskovan tulisi ymmärtää.

Kiitos siitä, että olit uskollinen kutsullesi ja kirjoitit kirjan. Toivottavasti se leviää laajaan käyttöön ympäri Suomea."

(25.2.2008 sähköpostitse)


"Sain juuri loppuun Jalo soturi-kirjan. En ole pitkään aikaan lukenut mitään niin virkistävää. Kiitos."

(26.2.2008 sähköpostitse)


"Olen innolla lukenut kirjaasi Jalo Soturi ja kovasti suositellut sitä nuorille. — Siunausta elämääsi ja kiitos kun kirjoitit noin mahtavan opetuskirjan Kuningas Jeesuksesta ja hänen valtakunnastaan!"

(26.2.2008 sähköpostitse)


"Kun sain luettua koko kirjan, päätin että heti kun mahdollista, ostan sen omaksi koska tekee mieli lukea monta kertaa. Mikään kristillinen kirja ei ole koskettanut ja opettanut tai innostanut yhtä syvälti kuin tää Jalo Soturi-kirja."

(14.1.2009 sähköpostitse)


"Jasu Markkasen kirja Jalo soturi on selkeä ja käytännöllisesti kirjoitettu taisteluopas jokaiselle Kuningas Jeesuksen soturille. Lisäksi se on todella erinomaista materiaalia pienryhmän työskentelyyn.

Kirja punoo onnistuneesti yhteen teoriaa ja käytäntöä, kuultua Jumalan sanan julistusta ja arkista elämäämme. Kirjan eräänlaisena lähtökohtana on Efesolaiskirjeen 6. luvun jakeet 16-17.

Kirja haastaa lukijansa ja tekstin äärellä työskentelevän pienryhmän etsimään vastauksia tärkeisiin kysymyksiin: Millaista elämää Jumala on tarkoittanut Jeesuksen kalliisti lunastamat elämään? Miten elämässämme toteutuu Jeesuksen omilleen antama tehtävä? Mistä kristinuskossa on käytännössä kysymys? Miksi, milloin ja mihin tuota Efesolaiskirjeessä lueteltua varustusta arjen keskellä oikein tarvitaan?

Jasu Markkasen tekstissä on nuoruuden intoa. Sanottavansa hän perustelee hyvin käyttäen runsaasti viittauksia Raamattuun, mikä tekee kirjasta erinomaisen pienryhmämateriaalin.

Kirjassa on myös laaja ja perusteellinen lähdeluettelo sekä jokaisen luvun lopussa tiivistelmän kaltainen kysymyssarja, joka haastaa lukijaa soveltamaan oppimaansa omassa elämässään.

Kirjassa Jalo soturi kaiken keskipisteenä on Kuningas Jeesus ja hänen omilleen antama tehtävä. Kaikki on valmiina. Pyhä Henki on valmiina varustamaan meidät taisteluun. On vain noustava ylös, uskaltauduttava liikkeelle ja asetettava tavoitteeksi jalon soturin elämä.

Suosittelen kirjaa lämpimästi pienryhmämateriaaliksi sekä myös jokaiselle yksittäiselle Kuningas Jeesuksen soturille."

(Reijo Telaranta 21.2.2009)


"Loistava kirja... :-D Pari viimeistä lukua on sellaista tykitystä...että alta pois. Kiitos moni asia muuttunut taas lihaksi ja otettu käytäntöön... Kiitos... :-D"

(24.8.2010 sähköpostitse)


"Kirjasta on ollu paljon apua. Aikasemmin olin jo huomannu, että kaikilla kummallisilla kristinuskon käsitteillä onki ihan todellinen sisältö! Ehdin jo lähteä läppäsemään ku kiukustuin iänikuseen tyhjänjauhantaan. Parasta Jalo soturi -kirjassa kuitenki oli, että perustelit niin vakuuttavasti, että käymme syntiä vastaan voittoon tuomittua taistelua. ;) Olen niin ilonen, että oot kirjottanu tuon teoksen ja niin kiitollinen Jumalalle, että Hän on kaikki sen opettanu sinulle!"

(23.9.2011 sähköpostitse)


"Kirja on kyllä todella iloinen poikkeus. Useissa kristillisissä kirjoissa on se vika, että kaikelle voi kyllä sanoa aamen, mutta kuitenkaan mikään ei liikahda sen vertaa, että ajatuksia (saatika keskustelua) heräisi. Olet osannut käsitellä aiheita tuoreella tavalla, ja sitä jaksaa lukea tällainenkin henkilö, joka on kuullut kaikki maailman saarnat jo ainakin kahteen kertaan :D"

(29.11.2011 sähköpostitse)


Olen monta kertaa aikonut kiittää Sinua sivustostasi ja ennen kaikkea kirjastasi Jalo soturi. Se avasi minulle huikeita uusia näköaloja ja uudisti ajattelutapani kristittynä elämisestä. Olen lukenut kirjan nyt kahdesti ja aloitan pian kolmannen lukukerran.

(21.12.2011 sähköpostitse)


Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!