Kansikuva

Jalo soturi

Kirjoittaja:
Jasu Markkanen
Ilmestymisvuosi:
2007
Kustantaja:
Päivä Oy
Sivuja:
379
ISBN-tunnus:
978-952-475-245-9

Vyötä itsesi ja lähde matkaan.


"Mitä kauemmin katselet Jeesusta, sitä enemmän haluat palvella häntä maailmassa, jonka Herra hän on – olettaen tietenkin, että kyseessä on oikea Jeesus."

N. T. Wright

"Kärsi sinäkin vaivaa niin kuin Kuningas Jeesuksen jalo soturi."

Apostoli Paavali (2. Tim. 2:3)


Kristityt ovat kaikki saman tien vaeltajia, mutta toisiinsa nähden matkan eri vaiheissa. Jos olet lähtenyt seuraamaan Jeesusta vasta äskettäin, olet todennäköisesti iloinen ja täynnä intoa. Siitä huolimatta moni asia tuntuu epäselvältä ja hämmentävältäkin. Ehkä etsit selkeätä kokonaiskuvaa, jonka avulla voisit alkaa kasvaa niin ymmärryksen kuin käytännön elämänkin saralla.

Jos taas olet ollut kristitty jo jonkin aikaa, olet luultavasti ehtinyt huomata, ettei arki useinkaan hohda sateenkaaren väreissä. Raskainta on huomata, että oma elämäsi ei vastaa niitä hieman sinisilmäisiäkin kuvitelmia, joita sinulla oli aivan uskonelämäsi alkumetreillä. Olet ehkä kyllästynyt pelkkään pään tietoon, joka ei johda käytäntöön, mutta toisaalta myös tunne-elämyksien jahtaaminen vain niiden itsensä vuoksi on jättänyt sinut tyhjäksi. Saatat pohtia, onko sinulta jäänyt jotakin huomaamatta. Aivan kuin jossakin pinnan alla olisi voimajohto, joka ei olisi teoriaa eikä antaisi vain hetkellisiä kicksejä, vaan toimisi aidosti muutoksen ja uuden elämän energianlähteenä.

Taakse jääneiden askelten määrästä riippumatta me vaeltajat huomaamme usein pohtivamme seuraavanlaisia kysymyksiä:

  • Mikä on kokonaisvaltaisemman kristillisen elämän ydin?
  • Miten pääsen siihen kiinni?
  • Millainen Jumala todella on?
  • Mihin Hän on kutsunut minut?
  • Miten Hän on tarkoittanut minun elävän?
  • Miten Hän on varustanut minut?
  • Mikä on kaiken päämäärä?

Suomalainen teos Jalo soturi etsii ja tarjoaa vastauksia näihin kysymyksiin – ja moniin muihinkin. Siinä on 379 sivua täyttä asiaa, runsaat viitteet asiantuntijalähteisiin ja kätevät raamattuviitteet marginaalissa.

Kirjan on kirjoittanut Jasu (sittemmin J. J. Aleksi) Markkanen, tuolloin 28-vuotias matemaattisten aineiden opiskelija. Hänet tunnetaan Puolustajan Polku -sivustonsa lisäksi myös puhujana esimerkiksi kristillisissä opiskelijajärjestöissä ja seurakunnissa.

Tutustu teoksen sisältöön tarkemmin, vilkaise lukijoiden mielipiteitä kirjan annista ja tilaa Jalo soturi aloittaaksesi löytöretken yksin tai yhdessä muiden kanssa!

 

Valid HTML 4.01 Strict Valid CSS!