Lähdeteokset

Tuhlaajapoikien paluu
Jaakobin tarina Jeesuksen uudelleen kertomana
Kenneth E. Bailey

luotu 10.7.2010 klo 09:41


Sivuja: 282

Kustantaja: Perussanoma, 2003

ISBN-10: 9518883580

ISBN-13: 9789518883589

--o--

Kirjan takakannesta:

Jeesuksen tuttu tarina tuhlaajapojasta – itse asiassa kahdesta – on Uuden testamentin koskettavimpia. Sitä on kutsuttu "evankeliumiksi evankeliumissa". Kertomuksen rinnalle asettuvat luotntevasti saman luvun vertaukset hyvästä paimenesta ja kelpo puolisosta, jotka löysivät kadonneen. Riemu löytyneestä on aina suuren juhlan aihe.

Mitä uusia ulottuvuuksia avautuukaan, kun mukaan otetaan myös Vanhan testamentin tuhlaajapoika, kantaisä Jaakob! On yllättäviä yhtäläisyyksiä, kuten myös olennaisia eroja. Raamatun sisäinen rikkaus ja Jeesuksen taito haastaa kuulijat kertomusten avulla itsetutkisteluun on vertaansa vailla.

--o--

Tutkimusprofessori emeritus Kenneth E. Bailey (Tantur Ecumenical Institute, Israel) kirjoittaa ja luennoi Keski-idän Uuden testamentin eksegetiikasta. Lisäksi hän on toiminut raamatuntutkimuksen laitoksen puheenjohtajana (Near Eastern School of Theology, Libanon). Tohtori Bailey on viettänyt suuren osan elämästään Lähi-idässä ja on erinomainen alueen kielten, kulttuurin ja uskonnon tuntija. Hän on kirjoittanut Uuden testamentin kulttuuritaustasta useita teoksia sekä englanniksi että arabiaksi.

Kommentoi tätä katkelmaa

Lähdeteokset
X

Ota yhteyttä