Lähdeteokset

Origins of Life
Biblical and Evolutionary Models Face Off
Fazale Rana, Hugh Ross

luotu 15.12.2022 klo 14:52


Sivuja: 304

Kustantaja: NavPress, 2004

ISBN-13: 9781576833445

ISBN-10: 1576833445

—⚜—

Kirjan takakannesta:

First life – what did it look like? When did it appear? And how did it get here?

Imagine primordial Earth, a churning cauldron of liquefied rock. Steaming, seething—a vast desolate wasteland, inhospitable to life. Yet somehow first life appeared. Maybe chemicals in a primordial soup spontaneously spawned a single-celled creature that continued to evolve.

Or perhaps a transcendent Creator formed and nurtured the initial life forms.

To determine what really happened requires a framework to evaluate the evidence. For the first time in print, Dr. Rana and Dr. Ross present a scientific model for the creation of first life on Earth—a model based on the Bible. They present testable predictions for this life-origins scenario and for the competing naturalistic scenarios. Which model withstands the rigorous scrutiny of science and the tests of time? The one that does give insight to a deeper question: Why would the first life froms precede human life by billions of years?

Fazale Rana and Hugh Ross's critique of materialistic theories for the origin of life is so thorough and balanced that one wonders if materialists might be holding on to their Swiss-cheese hypotheses for reasons other than scientific ones.
– Michael J. Behe, biologian professori, Lehigh University

—⚜—

Fazale Rana on kahdesti palkittu biokemian tohtori, joka työskenteli vanhempana tutkijana Procter & Gamblella seitsemän vuotta. Tieteelliset havainnot saivat hänet oivaltamaan, että elämä on tarkoituksellisesti suunniteltu ja luotu. Nyt Rana toimii Reasons to Believe -järjestössä ja pyrkii oikaisemaan virheellisen käsityksen, että tiede ja Raamattu olisivat ristiriidassa keskenään.

Hugh Ross on fyysikko ja astronomian tohtori. Tieteellisestä mielenkiinnosta hän tutustui uransa ohessa erilaisiin pyhiin kirjoihin ja havaitsi, että vain yksi niistä oli tieteellisesti ja historiallisesti vakuuttava. Ross on Reasons to Believe -järjestön johtaja.

Kommentoi tätä katkelmaa

Lähdeteokset
 

Ota yhteyttäX