Jonkin uuden alku

Halkoja hakatessaan voi keksiä monenmoista.

Tänään vaimoni sahasi viime talvena kaadettuja runkoja ja minä pilkoin syntyneitä pöllejä. Pohdimme jäljellä olevia elinvuosiamme ja sitä, miten ja mihin ne pitäisi käyttää.

Huomasin, että yli kaiken muun haluaisin varustaa kristittyjä kohtaamaan tämän ajan älyllisiä haasteita ja puolustamaan vakaumustaan kestäviin perusteisiin nojaten. Aikaa ja voimia sellaiseen ei ole jäänyt peruskoulun lehtorin tehtävien ohessa. Internet-projektini raapustus.net seisoo vailla päivityksiä, monta hyvää kirjaa on lukematta.

Voisin saada enemmän aikaiseksi, jos keskittyisin yhteen asiaan: siihen alaan, jonka osaamisesta on Suomessa suurin puute. Tässä maassa on monia matemaattisten aineiden opettajia, varmasti paljon parempiakin kuin minä. Kristinuskon luotettavuuden asiantuntijoita ei ole kuin kourallinen.

Alan vaihto aiheuttaisi melkoisia muutoksia, mutta tärkeät asiat ovat sen arvoisia.

Missä tahansa päätoimisessa työssä alan tutkinto on tarpeen jo uskottavuuden vuoksi. Tietämystä ei ole ikinä liikaa, vaikka sitä olisikin hankkinut itse jo kahden vuosikymmenen ajan. Niinpä päätin selvittää, olisiko Suomesta käsin mahdollista suorittaa akateeminen tutkinto apologetiikasta.

Tähän aiheeseen perehtyneet oppilaitokset ovat tietenkin ulkomailla. Näistä maineikkain ja kansainvälisesti tunnetuin on Los Angelesissa sijaitseva Biola University, jossa professoreina toimivat mm. William Lane Craig, J. P. Moreland, Craig Hazen ja R. Scott Smith.

Otin äsken yhteyttä yliopistoon ja pyysin lisätietoa kansainvälisestä ohjelmasta, joka on ilmeisesti mahdollista suorittaa lähes kokonaan etäopintoina. Jään mielenkiinnolla odottamaan vastausta.

Tämä on niitä vähemmän kuljettuja polkuja…

Jätä kommentti