Vuosi 2023

Päivitykset 2024

luotu 20.1.2024 klo 19:38

muokattu 26.4.2024 klo 11:09


huhtikuu - maaliskuu - helmikuu - tammikuu

huhtikuu

26.4.
Lisäsin muutamia alustavia, kulttuurista nousevia huomioita Luukkaan evankeliumin 15. lukuun, jossa Jeesus kohtaa syntisiä sekä kertoo vertaukset kadonneesta lampaasta ja kadonneesta kolikosta.

Tänään alkaa Apologiaforum, jonka aiheena ovat ihmeet ja niihin suhtautuminen. Ilmoittaudu vikkelästi etäosallistujaksi, sillä itse tupa on jo aivan täynnä!
25.4.
Adlibriksella on tarjouskampanja – 10 % alennus lähes kaikesta koodilla KEVAT24. Kokeilepa, olisiko jokin sinua kiinnostava kirja mukana!
23.4.
Kävin kirjahyllyn jokaisen teoksen läpi kamman kanssa, sillä Puolustajan Polku on nyt Adlibris-verkkokirjakaupan yhteistyökumppani. Tämä sivusto ei tallenna mitään mainosevästeitä koneellesi, mutta jos haluat hankkia esimerkiksi jonkin suosittelemistani teoksista omaksesi ja samalla tukea apologiatyötä välitysprovisioilla, klikkaa teossivulla olevaa Adlibris-linkkiä ja tilaa kirja sitä kautta. Kiitokset!

(Osa verkkokauppalinkeistä johtaa uudempaan ja edullisempaan painokseen kuin mitä oma kappaleeni edustaa. Siksi kansikuva ei aina täsmää.)
17.4.
Lisäsin suositeltavia teoksia koskevaan artikkeliin laajan osion kysymyksestä, kuka Jeesus oli.
5.4.
Valmistaudun tämäniltaiseen ja maanantaisiin tapahtumiin, mutta naputtelin Baesan kuolemaa käsittelevät katkelmat sekä 1. kuninkaiden kirjaan että 2. aikakirjaan.
3.4.
Lisäsin selvennyksen 3. Mooseksen kirjan katkelmaan, jonka väitetään kertovan aavikkodemoni Asaselista. Sivustolla oli myös palvelinongelma, jonka johdosta yksikään teossivu ei näkynyt, mutta palveluntarjoajani on korjannut asian.

Kommentoi tätä katkelmaa

maaliskuu

30.3.
Sivustotöitä. Muunnan koodia yhteensopivaksi HTML5-standardin kanssa ja virheilmoitukset ovat vähentyneet jo huomattavasti. Siunattua pääsiäistä!
26.3.
Jos sinulta meni ohi tämänaamuinen Kysy pääsiäisestä -ohjelma Radio Dein aalloilla, tallenne löytyy Dei Plussasta. Pohdimme Vesa Ollilaisen kanssa monia kuulijoiden esittämiä kysymyksiä – muun muassa sitä, onko ylösnousemukselle historiallisia todisteita, hylkäsikö Jumala Jeesuksen ristillä ja onko hänet vain kopioitu pakanallisista pelastajataruista.
20.3.
Työstän tänään päättelyvirheitä käsittelevää esitystä, mutta katsotaan, tihkuisiko jotain materiaalia myös tälle sivustolle. Asiaan liittymättä tuli mieleen, että jos tunnet yläkoululaista, jonka pitäisi kemiassa opetella ulkoa keskeisimmät alkuaineet, niin olen laatinut urakan helpottamiseksi Alkuainetestin jo vuosia sitten.
16.3.
Café Raamattu julkaisi toistaiseksi viimeisen jaksomme, joka käsittelee kärsimyksen ja pahan ongelman kohtaamista.

Kommentoi tätä katkelmaa

helmikuu

27.2.
Päivän Niiranen & Marjokorpi -podcastissa jatketaan Jeesus-kysymyksen pohdintaa. Oliko hän hullu, huijari, Herra vai jotain muuta?
24.2.
Café Raamatussa tarkastellaan luonnollisia selitysyrityksiä ylösnousemukselle.
22.2.
TikTok-video ristiriidasta, pitikö Jumala lupauksensa Aabrahamille vai ei. Ja kas vain – samana päivänä tuli ulos myös Niiranen & Marjokorpi -podcastin jakso, jossa tarkastelemme minimaalisiin tosiasioihin perustuvaa argumenttia ylösnousemuksen tueksi.
17.2.
Minä jatkan kirjan käännöksen viimeistelyä ja Café Raamattu puolestaan sen pohtimista, nousiko Jeesus todella kuolleista.
3.2.
Café Raamatussa julkaistiin seuraava jakso Jumalan olemassaolon todisteista. Tästä kompaktista aiheestahan on olemassa myös blogiteksti.

Kommentoi tätä katkelmaa

tammikuu

29.1.
TikTok-video siitä, katuuko Jumala aikeitaan vai ei. Lisäsin myös huomattavan määrän materiaalilinkkejä sanahakemistoon. Olethan jo käyttänyt sitä tiedonhakuun?
20.1.
Vuoden alku on vierähtänyt kiirehtiessä kirjan käännöstä eteenpäin, mutta Café Raamatussa keskustelimme Leif Nummelan kanssa siitä, tarvitseeko kristillistä vakaumusta puolustaa.

Kommentoi tätä katkelmaa

Vuosi 2023
 

Ota yhteyttäX