Vuosi 2022

Päivitykset 2023

luotu 7.1.2023 klo 00:36

muokattu 8.6.2023 klo 23:26


kesäkuu - toukokuu - huhtikuu - maaliskuu - helmikuu - tammikuu

kesäkuu

8.6.
Aion seuraavien kuukausien aikana keskittyä Uuden testamentin historialliseen luotettavuuteen. Alkajaisiksi julkaisin alustavan artikkelin muotokritiikistä (form criticism). Tämän tutkimussuunnan kyseenalaiset oletukset roikkuvat nykytutkimuksen ympärillä siitä huolimatta, että olemme edenneet 1920-luvun tietämyksestä huomattavasti.

... ja illan mittaan kirjoitin edellisen jatkeeksi blogitekstin redaktiokritiikistä, joka on tutkimusalana osoittautunut edellä mainittua hyödyllisemmäksi.

Kommentoi tätä katkelmaa

toukokuu

21.5.
Lisäsin uuden tiedon valossa huomautuksen vanhaan kunnon ristiriitadokumenttiin. Kävi ilmi, että kirkko ei vastustanut anestesian käyttöä synnytyskipujen lievitykseen, kuten Carlsson väitti! :)
12.5.
Käänsin metafysiikan ja epistemologian kurssini toisen tutkimusartikkelin suomeksi. Yritin samalla muuttaa sen hieman kansantajuisemmaksi... Kyseessä on hieman erilainen näkökulma Jeesuksen ylösnousemukseen: onko oikeutettua kutsua siihen uskomista tiedoksi, kuten apostolit tekivät?

Huomasin myös ilokseni, että pahuuden ja kärsimyksen ongelmaa käsittelevä luentoni viime kuun Apologiaforumissa on avattu vapaaseen katseluun!
4.5.
Viimeiset kaksi backlog-kolumnia: "Hyvä nimimuisti, mutta lyhyt" ja "Hörhönsä kullakin".
3.5.
Lisäsin blogin puolelle muutaman aiemmin julkaistun kolumnin eri aiheista. Näihin kuuluvat "Mitä silmät ei nää", "Tunne itsesi", "Hyvä muisti, mutta lyhyt" sekä "Pomo piilossa".
2.5.
Lisäsin etusivulle omatekoisen Instagram-upotuksen.

Kommentoi tätä katkelmaa

huhtikuu

29.4.
Korjasin sivuston virheellistä toimintaa, ennen muuta lähdeviitteiden ilmoittamista. Kuten tieteellinen käytäntö edellyttää, kirjan ensimmäinen maininta artikkelin lopussa sisältää nyt sen kaikki tiedot, seuraavat maininnat ovat lyhennetyssä muodossa ja jos samaan kirjaan viitataan heti uudestaan, se on vain "em. teos" (englanniksi kirjoitettaisiin ibid.).

Apologiaforum ja muutama muu tapahtuma ovat vieneet kaiken työaikani. Lisää sisältöä on odotettavissa heti ensi kuussa. ;)
4.4.
Käänsin (hieman kansantajuistaen) Vanhan testamentin johdantokurssille kirjoittamani tutkimusartikkelin Raamatun viisauskirjallisuudesta. Oletko joskus pohtinut, mitä Job, Psalmit, Sananlaskut, Saarnaaja tai Laulujen laulu oikein yrittävät opettaa kuulijalleen elämän kokonaiskuvan kannalta?

Kommentoi tätä katkelmaa

maaliskuu

31.3.
Eilinen debatti ylösnousemuksen historiallisuudesta Tampereen yliopistolla on katsottavissa Veritas Forumin YouTube-kanavalla.
25.3.
Viime torstaina pidetty debatti Jeesuksen ylösnousemuksen historiallisuudesta on nähtävissä Veritas Forumin YouTube-kanavalla.

Lisäksi on julkaistu Raamattuavain Extra -podcastin jakso, jossa minua haastateltiin pahuuden ja kärsimyksen ongelmasta.
20.3.
Olen kolmatta viikkoa sairaslomalla. Lisäsin tuoreimman Uuden Tien kolumnini blogin puolelle.

Kommentoi tätä katkelmaa

helmikuu

28.2.
Lisäsin uuden TikTok-videon: Autetaanko toisia kuormien kanssa vai ei?
27.2.
Lisäsin uuden TikTok-videon: Vastataanko tyhmyrille vai ei?
17.2.
Lisäsin uuden TikTok-videon: Miten Juudas kuoli?
10.2.
Aloitin TikTokissa Raamatun "ristiriitoja" käsittelevän videosarjan. Ensimmäinen tekele on tässä: Kuka voi olla pyhä?

Kommentoi tätä katkelmaa

tammikuu

30.1.
Sivusto koki merkittävän kasvojenkohotuken älykkään skaalautuvuuden myötä. Tärkeä käyttäjäkokemuksen osa, leijuva Raamattu, toimii myös hiukan eri tavoin – lukaise ohjeet ennen kuin turhaudut. :) Tarkistan seuraavaksi, että olemassa olevat artikkelit eivät sisällä vanhentuneita ladontaelementtejä.
27.1.
Olen koko päivän työskennellyt mobiilikonversion parissa. Muotoilu alkaa jo sekä toimia että näyttää hyvältä pystysuuntaisella puhelimella. Huomenna on vuorossa vaakasuora puhelin ja sitten tablettikokoinen näyttö.
7.1.
YouTube-kanavalla on juuri julkaistu uusi video: "Minä uskon vain yhteen jumalaan vähemmän kuin sinä!" Hyvää loppiaisen loppua.

Kommentoi tätä katkelmaa

Vuosi 2022
X

Ota yhteyttä