Vuosi 2022
Vuosi 2024

Päivitykset 2023

luotu 7.1.2023 klo 00:36

muokattu 20.12.2023 klo 15:02


joulukuu - marraskuu - lokakuu - syyskuu - elokuu - kesäkuu - toukokuu - huhtikuu - maaliskuu - helmikuu - tammikuu

joulukuu

20.12.
Joulu lähestyy ja sivusto somekanavineen rauhoittuu tämän korkean juhlan viettoon! Ehdin silti julkaista vielä TikTok-videon siitä, tulisiko hyvää tehdä muiden nähden vai salaa.
7.12.
Kirjan käännösurakka jatkuu. Julkaisin ohessa TikTok-videon ristiriidasta, ovatko Jeesukseen välinpitämättömästi suhtautuvat henkilöt hänen puolellaan vai häntä vastaan.
1.12.
Niin alkaa jo joulukuu. Korjasin teoslinkit artikkelissa Tuhat ja yksi teosta ja lisäsin siihen kirjoja aiheesta "Jumala on julma ja sadistinen hirviö".

Kommentoi tätä katkelmaa

marraskuu

25.11.
Lauantai-illan piristykseksi TikTok-video monisärmäisestä Raamatun "ristiriidasta" – kuka kumma surmasi Saulin?
24.11.
Ajantasaistin hiukan Luukkaan vertausta viinitarhureista. Tänään on jatkettava käännöstyötä, mutta huomenna teen varastoon useamman videon ja julkaisen niistä ensimmäisen.
23.11.
Lisäsin muutaman kadoksissa olleen lähdeteoksen: Hiltusen Valokuva Jeesuksesta, Wrightin Paul and the Faithfulness of God, Rossin Hidden Treasures in the Book of Job sekä Ison Raamatun sanahakemiston osat yksi, kaksi, kolme ja neljä.

Korjasin myös editoriani paremmaksi. Se näkyy teille vain helpompana tekstin tuottamisena, mikä ei sinänsä liene huono juttu... ja iltapuhteeksi rassasin alakulman harmaan yhteydenottolomakkeen yhtä tyylikkääksi kuin raamattuviittaukset. Laitahan viesti!
22.11.
Korjasin tänään editoriani ja sivuston osin vinksahtanutta ulkoasua. Fiksasin myös näillä päivityssivuilla esiintyneet vialliset linkit taaksepäin vuoteen 2008 asti.
15.11.
Nyt Juudaksen kirje sai myös selitysosion. Kirje on lyhyt, mutta erittäin ajankohtainen ja sisältää suuren määrän erikoisia viittauksia.

Työstän erästä tärkeää käännöskirjaa parin päivän ajan ja maanantaina suoritamme tv-kuvauksia. Instagramissa, X:ssä ja Facebookissa julkaisut pyörivät silti entiseen malliin!
14.11.
Uuden testamentin tekstikorpuksen puolustukseksi naputtelin Juudaksen kirjeeseen johdannon. Varsinainen kirjeen sisällön analyysi saapuu piakkoin.
11.11.
Hyvää sinkkujen päivää! Eilispäivän työ kantaa hedelmää: Puolustajan Polun YouTube-tili sai kolmannen alkuperäisvideonsa. Tarkastelun alla on uusateistien rakastama "lätäkkövertaus": ajatteleva lätäkkö luulisi, että kuoppa on tehty sitä varten. Noinkohan on?
8.11.
Olen korjannut sivuston koodia, mutta lisäsin ohessa myös kolme lähdeteosta: Budziszewskin What We Can't Not Know, Beckwithin ja Kouklin Relativism sekä Craigin Time and Eternity löytyvät nyt hyllystä kuvauksineen.
6.11.
Kas niin, syksyn tihein tapahtumaruuhka on nyt ohi ja menokalenteri kevenee vuoden loppua kohden. On taas aikaa tuottaa nettimateriaalia – ensimmäiseksi uunituore TikTok-video aiheesta, tuomitseeko Jumala kansat seisten vai istuen.

Kun mieli on näin herätetty, on aika haastaa Sam Harrisin teos, jonka mukaan minuus on pelkkä illuusio.

Korjasin myös koodia siten, että valikkopalkissa jokainen kahta viikkoa nuorempi linkki saa peräänsä tähden. On helpompi nähdä, mikä teksti on uusi.

Kommentoi tätä katkelmaa

lokakuu

9.10.
Naputtelin suomeksi vanhan tutkintoartikkelini siitä, miksi Jumala sallii luonnollisen pahan.

Kommentoi tätä katkelmaa

syyskuu

26.9.
Uusi TikTok-video klassisesta "ristiriidasta": piilottiko Rahab Joosuan lähettämät tiedustelijat vai auttoiko hän heidät toista tietä pois?
25.9.
On ollut niin paljon tapahtumia, että opetuskalenterin äskeistä päivitystä lukuun ottamatta sivustolle ei ole tullut uutta materiaalia. Instagramissa toki tapahtuu aina maanantai-, keskiviikko- ja perjantaiaamuisin, ja uusi TikTok-video Saulin edesottamuksista julkaistiin viime viikon lopulla.
8.9.
Minulta pyydetään usein kirjasuosituksia jonkin tietyn aihepiirin parempaan ymmärtämiseen. Laadin siksi erityisen artikkelin, josta löydät hyviä kirjoja – tietenkin aiheen mukaan lajiteltuna. Kirjoja ja aiheita tulee vielä lisää, mutta tässä näin alkajaisiksi Raamattua valaisevaa materiaalia. Käy kiinni: sinua odottaa ainakin tuhat ja yksi teosta!

Päivitys 40 min myöhemmin: Lisäsin saman tien osiot Uuden testamentin turmeltumisesta ja Raamatun vaikeista kohdista, joten lista kasvaa nopeasti...
5.9.
Tänään painiskelin lähdeteoshyllyn kanssa ja vaihdoin jokaikisen kansikuvan suurempitarkkuuksiseen. Kymmenkunta uutta kirjaakin ilmestyi joukkoon. Tarkoitus on vastata lukijoiden toiveeseen ja laatia sivu kirjasuosituksista eri aihealueille.
4.9.
Lisäsin puolentoista viikon takaisen kolumnin "Heiluria suolaamassa" blogin puolelle. Aikaa on kulunut myös Open Graph -metatagien asentamiseen. Materiaalin julkaisu Twitterissä ja Facebookissa ei houkuttele ketään, jos julkaisuun tulee pelkkä tekstilinkki.

Kommentoi tätä katkelmaa

elokuu

23.8.
Monenlaiset tarpeelliset pikkutyöt veivät aikaa sisällöntuotannolta, mutta sain sentään kuvan Instagramiin. :)
13.8.
Lisäsin oikean reunan valikkoon tuoreimmat blogitekstit, jotta niiden löytäminen olisi helpompaa.

Tulevan viikon alkupää menee muuttopuuhissa (saan uuden työhuoneen!) ja loppupää puolestaan OPKOn yhteisöpäivillä Enä-Sepässä, mutta viikolla 34 tulee taas lisää sisältöä – ennen Oulun keikkaa. ;)
1.8.
Kesäloma on ohi ja työt kutsuvat taas! Keräilen langanpäitä ja odottelen, että saisin parin viikon päästä uuden työhuoneen, jossa videokuvaus sujuu olennaisesti paremmin kuin ikinä ennen. Aiheesta puheen ollen, lisäsin etusivun videoluetteloon Café Raamatun kolme tuoreinta jaksoani. Lisäsin Instagramiin uuden sitaatin Tom Hollandilta ja korjasin joitakin tyyliongelmia selainten välillä. Leijuva Raamattu sai pergamenttitaustan, kuten muutkin raamatunkatkelmat.

Kommentoi tätä katkelmaa

kesäkuu

20.6.
No niin – Puolustajan Polku sai uuden, visuaalisen aloitussivun, joka toivottavasti tekee asioiden löytämisestä entistä helpompaa. Instagram-upotus sivun alareunassa näyttää oikuttelevan mobiililaitteilla, mutta voit aina seurata linkkiä klikkaamalla IG-logoa. Tavataan elokuun alussa!
19.6.
Huhhei, siinä oli hommaa. Pientä viimeistelyä huomenna ja sitten alkaa kesäloma.
17.6.
Lisäsin jokaisen artikkelin alkuun artikkelikuvan. Voitte arvata, mitä maanantaina tapahtuu. ;)
16.6.
Yritän jatkuvasti tehdä sisällön löytämisestä helpompaa. Nyt uusimpien artikkelien, raamattukommenttien ja lähdeteosten luettelot sekä tapahtumakartta ja vinkit ovat näkyvissä myös pienillä näytöillä! Ne ladotaan sivun alareunaan joko yhteen tai kahteen palstaan laitteen asennosta riippuen. (Jos olet täällä tietokoneen selaimella, voit kokeilla kaventamalla selainikkunaa ja rullaamalla näkymän sivun loppuun.)
15.6.
Kirjoitin valmiiksi Johanneksen 3. kirjeen johdannon, jossa tarkastellaan kysymystä Johanneksen kirjeiden ja osin evankeliuminkin kirjoittajasta ja kirjoitusajankohdasta. Lisäsin myös kiehtovan yksityiskohdan musteesta varsinaisen kirjeen kommentteihin.

Tein muutaman pienen muutoksen sivuston ulkoasuun ja jatkan puuhaa huomenna. Älypuhelimen käyttäjät saattavat huomatakin jotain... ;)
13.6.
Olen eilen ja tänään tehnyt monia pieniä korjauksia sivuston koodin toimivuuteen. Jatkaakseni Raamatun tekstin avaamista nykylukijalle kirjoitin kommentteja Johanneksen 3. kirjeeseen. Lisäsin myös pari pientä huomautusta 1. Samuelin kirjaan mainintoihin siitä, miten amalekilaiset käsketään hävittää ja Agag tuomitaan kuolemaan.
8.6.
Aion seuraavien kuukausien aikana keskittyä Uuden testamentin historialliseen luotettavuuteen. Alkajaisiksi julkaisin alustavan artikkelin muotokritiikistä (form criticism). Tämän tutkimussuunnan kyseenalaiset oletukset roikkuvat nykytutkimuksen ympärillä siitä huolimatta, että olemme edenneet 1920-luvun tietämyksestä huomattavasti.

... ja illan mittaan kirjoitin edellisen jatkeeksi blogitekstin redaktiokritiikistä, joka on tutkimusalana osoittautunut edellä mainittua hyödyllisemmäksi.

Kommentoi tätä katkelmaa

toukokuu

21.5.
Lisäsin uuden tiedon valossa huomautuksen vanhaan kunnon ristiriitadokumenttiin. Kävi ilmi, että kirkko ei vastustanut anestesian käyttöä synnytyskipujen lievitykseen, kuten Carlsson väitti! :)
12.5.
Käänsin metafysiikan ja epistemologian kurssini toisen tutkimusartikkelin suomeksi. Yritin samalla muuttaa sen hieman kansantajuisemmaksi... Kyseessä on hieman erilainen näkökulma Jeesuksen ylösnousemukseen: onko oikeutettua kutsua siihen uskomista tiedoksi, kuten apostolit tekivät?

Huomasin myös ilokseni, että pahuuden ja kärsimyksen ongelmaa käsittelevä luentoni viime kuun Apologiaforumissa on avattu vapaaseen katseluun!
4.5.
Viimeiset kaksi backlog-kolumnia: "Hyvä nimimuisti, mutta lyhyt" ja "Hörhönsä kullakin".
3.5.
Lisäsin blogin puolelle muutaman aiemmin julkaistun kolumnin eri aiheista. Näihin kuuluvat "Mitä silmät ei nää", "Tunne itsesi", "Hyvä muisti, mutta lyhyt" sekä "Pomo piilossa".
2.5.
Lisäsin etusivulle omatekoisen Instagram-upotuksen.

Kommentoi tätä katkelmaa

huhtikuu

29.4.
Korjasin sivuston virheellistä toimintaa, ennen muuta lähdeviitteiden ilmoittamista. Kuten tieteellinen käytäntö edellyttää, kirjan ensimmäinen maininta artikkelin lopussa sisältää nyt sen kaikki tiedot, seuraavat maininnat ovat lyhennetyssä muodossa ja jos samaan kirjaan viitataan heti uudestaan, se on vain "em. teos" (englanniksi kirjoitettaisiin ibid.).

Apologiaforum ja muutama muu tapahtuma ovat vieneet kaiken työaikani. Lisää sisältöä on odotettavissa heti ensi kuussa. ;)
4.4.
Käänsin (hieman kansantajuistaen) Vanhan testamentin johdantokurssille kirjoittamani tutkimusartikkelin Raamatun viisauskirjallisuudesta. Oletko joskus pohtinut, mitä Job, Psalmit, Sananlaskut, Saarnaaja tai Laulujen laulu oikein yrittävät opettaa kuulijalleen elämän kokonaiskuvan kannalta?

Kommentoi tätä katkelmaa

maaliskuu

31.3.
Eilinen debatti ylösnousemuksen historiallisuudesta Tampereen yliopistolla on katsottavissa Veritas Forumin YouTube-kanavalla.
25.3.
Viime torstaina pidetty debatti Jeesuksen ylösnousemuksen historiallisuudesta on nähtävissä Veritas Forumin YouTube-kanavalla.

Lisäksi on julkaistu Raamattuavain Extra -podcastin jakso, jossa minua haastateltiin pahuuden ja kärsimyksen ongelmasta.
20.3.
Olen kolmatta viikkoa sairaslomalla. Lisäsin tuoreimman Uuden Tien kolumnini blogin puolelle.

Kommentoi tätä katkelmaa

helmikuu

28.2.
Lisäsin uuden TikTok-videon: Autetaanko toisia kuormien kanssa vai ei?
27.2.
Lisäsin uuden TikTok-videon: Vastataanko tyhmyrille vai ei?
17.2.
Lisäsin uuden TikTok-videon: Miten Juudas kuoli?
10.2.
Aloitin TikTokissa Raamatun "ristiriitoja" käsittelevän videosarjan. Ensimmäinen tekele on tässä: Kuka voi olla pyhä?

Kommentoi tätä katkelmaa

tammikuu

30.1.
Sivusto koki merkittävän kasvojenkohotuken älykkään skaalautuvuuden myötä. Tärkeä käyttäjäkokemuksen osa, leijuva Raamattu, toimii myös hiukan eri tavoin – lukaise ohjeet ennen kuin turhaudut. :) Tarkistan seuraavaksi, että olemassa olevat artikkelit eivät sisällä vanhentuneita ladontaelementtejä.
27.1.
Olen koko päivän työskennellyt mobiilikonversion parissa. Muotoilu alkaa jo sekä toimia että näyttää hyvältä pystysuuntaisella puhelimella. Huomenna on vuorossa vaakasuora puhelin ja sitten tablettikokoinen näyttö.
7.1.
YouTube-kanavalla on juuri julkaistu uusi video: "Minä uskon vain yhteen jumalaan vähemmän kuin sinä!" Hyvää loppiaisen loppua.

Kommentoi tätä katkelmaa

Vuosi 2022
Vuosi 2024
 

Ota yhteyttäX