Lähdeteokset

Jalo soturi
Jasu Markkanen

luotu 10.7.2010 klo 10:52


Sivuja: 379

Kustantaja: Päivä Osakeyhtiö, 2007

ISBN-13: 9789524752459

ISBN-10: 952475245X

Osta omaksi ja tue Puolustajan Polkua!

—⚜—

Kristityt ovat kaikki saman tien vaeltajia, mutta toisiinsa nähden matkan eri vaiheissa. Jos olet lähtenyt seuraamaan Jeesusta vasta äskettäin, olet todennäköisesti iloinen ja täynnä intoa. Siitä huolimatta moni asia tuntuu epäselvältä ja hämmentävältäkin. Ehkä etsit selkeätä kokonaiskuvaa, jonka avulla voisit alkaa kasvaa niin ymmärryksen kuin käytännön elämänkin saralla.

Jos taas olet ollut kristitty jo jonkin aikaa, olet luultavasti ehtinyt huomata, ettei arki useinkaan hohda sateenkaaren väreissä. Raskainta on huomata, että oma elämäsi ei vastaa niitä hieman sinisilmäisiäkin kuvitelmia, joita sinulla oli aivan uskonelämäsi alkumetreillä. Olet ehkä kyllästynyt pelkkään pään tietoon, joka ei johda käytäntöön, mutta toisaalta myös tunne-elämyksien jahtaaminen vain niiden itsensä vuoksi on jättänyt sinut tyhjäksi. Saatat pohtia, onko sinulta jäänyt jotakin huomaamatta. Aivan kuin jossakin pinnan alla olisi voimajohto, joka ei olisi teoriaa eikä antaisi vain hetkellisiä kicksejä, vaan toimisi aidosti muutoksen ja uuden elämän energianlähteenä.

Taakse jääneiden askelten määrästä riippumatta me vaeltajat huomaamme usein pohtivamme seuraavanlaisia kysymyksiä:

  • Mikä on kokonaisvaltaisemman kristillisen elämän ydin?
  • Miten pääsen siihen kiinni?
  • Millainen Jumala todella on?
  • Mihin Hän on kutsunut minut?
  • Miten Hän on tarkoittanut minun elävän?
  • Miten Hän on varustanut minut?
  • Mikä on kaiken päämäärä?

Suomalainen teos Jalo soturi etsii ja tarjoaa vastauksia näihin kysymyksiin – ja moniin muihinkin. Siinä on 379 sivua täyttä asiaa, runsaat viitteet asiantuntijalähteisiin ja kätevät raamattuviitteet marginaalissa. Kirjoittaja avaa Raamatussa esiintyviä termejä ajan kulttuurista ja historiasta käsin.

—⚜—

J. J. Aleksi Markkanen, aiemmin Jasu Markkanen, on kaksinkertainen maisteri (FM, Turun yliopisto, 2008; M. A. in Christian Apologetics, Biola University, 2022). Hän päätti uransa matemaattisten aineiden lehtorina ja siirtyi Suomen Ev.lut Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO) apologiksi. Hänet tunnetaan Puolustajan Polku -sivustonsa lisäksi lukuisista esiintymisistään mm. kristillisissä opiskelijajärjestöissä ja seurakunnissa.

Kommentoi tätä katkelmaa

Lähdeteokset
 

Ota yhteyttäX