Vuosi 2021
Vuosi 2023

Päivitykset 2022

luotu 11.2.2022 klo 12:15

muokattu 28.12.2022 klo 15:28


joulukuu - marraskuu - syyskuu - elokuu - heinäkuu - kesäkuu - helmikuu

joulukuu

28.12.
Siunattua joulunaikaa! Backloggasin kolme kolumnia, jotka on aiemmin julkaistu Uusi Tie -lehdessä: Tolkienia ja toivoa käsittelevä "Ei pidä toivoa liikoja", kärsimyksen ongelmaa pohdiskeleva "Kurjuuden kasvioppia" ja historiallisia oivalluksia vilisevää Lontoota esittelevä "Kivien huutokuoro".
19.12.
Valmistuneen lähdeteosluettelon kunniaksi (ja ansiosta) saatoin julkaista blogiartikkelin M.A.-opintojen vaatimasta kirjallisuudesta. Vilkaise – mukana on kilpailu, jonka palkintona on 729-sivuinen ja 43,50 euron arvoinen kirja! Eilen ja tänään korjasin myös aakkosellista hakemistoa lisäämällä sinne hakusanoja ja linkkejä.
18.12.
Viimeiset kuusi kirjaa: Bernierin Rethinking the Dates of the New Testament, Blombergin Interpreting the Parables, Preaching the Parables ja Making Sense of the New Testament, Keenerin järkälemäinen Miracles sekä Hadotin What Is Ancient Philosophy?. Tarkistin myös, että kaikkien nimet ja kirjailijatiedot ladotaan oikein ja ettei yhtäkään kuvaa puutu hyllystä.
15.12.
Melkein kaikki kirjat ovat jo hyllyssä! Tänään lisättiin Pritchardin What Is This Thing Called Knowledge?, Ranan ja Rossin Origins of Life, Russellin Playing With Fire, Schopfin toimittama Life's Origin, Samplesin 7 Truths That Changed the World ja A World of Difference, Numbersin toimittama Galileo tyrmässä ja muita myyttejä tieteestä ja uskonnosta, O'Brienin An Introduction to the Theory of Knowledge, Morrow'n Questioning the Bible, Pojmanin ja Fieserin Ethical Theory, Wegnerin The Journey from Texts to Translations, Smithin In Search of Moral Knowledge, Shelleyn Church History in Plain Language, Wikerin ja Wittin A Meaningful World, Sheddin suunnaton Dogmatic Theology sekä Ranan The Cell's Design.
14.12.
Viisi kirjaa lisää: Agents Under Fire, A Survey of Metaphysics, The Fate of the Apostles, Human Knowledge ja Metaphysics.
13.12.
Kun on sairaana eikä ajatus muuten kulje, on sentään hyödyksi saattaa lähdeluettelo ajan tasalle. Tässä taas muutama teos: A Survey of the Old Testament, Do Historical Matters Matter to Faith?, Introduction to Biblical Interpretation, Logic, Pierced for Our Transgressions, Why Does God Allow Evil?, From God To Us sekä A Survey of the New Testament.
12.12.
Hieman lisää kirjoja. Answering Islam, Intelligent Design, Traipsing Into Evolution, The Genesis Debate, The Many Faces of Evil ja Emergence of Life on Earth. Myös neljäs osa Jumalatodistus-sarjasta (ajattelun luotettavuus) on julkaistu.
8.12.
Lisäsin puuttuvia kirjoja kirjahyllyyn. Nyt siellä on myös Craigin Philosophy of Religion, Crumleyn An Introduction to Epistemology, Culverin Civil Government, Dembskin ja Rusen Debating Design, Beilbyn ja Eddyn Divine Foreknowledge sekä Behen Darwin's Black Box.
6.12.
Olin vähän myöhässä eilisen päivityksen kanssa, sillä tänään Janoinen lammas julkaisi jo sarjan kolmannen osan, kosmoksen hienosäädön.
5.12.
Sivusto saa piakkoin lisää materiaalia. Käy sillä välin katsomassa Café Raamattu -ohjelmasta, mitä Jeesuksen ensimmäiset seuraajat ajattelivat hänestä ja mitä tekemistä totuudella, kauneudella ja hyvyydellä on keskenään. Janoinen lammas taas julkaisi toisen osan jumalatodistuksia käsittelevästä sarjasta, kosmologisen argumentin.

Kommentoi tätä katkelmaa

marraskuu

23.11.
Loka- ja pitkälti myös marraskuu ovat olleet hyvin tapahtumapainotteisia, enkä gradun vuoksi ehtinyt tuottaa itse uutta materiaalia. Sen sijaan Café Raamattu julkaisi tuoreeltaan jakson, jossa keskustelemme Jeesuksen minäkäsityksestä. Janoinen lammas puolestaan avasi jumalatodistuksia käsittelevän seitsenosaisen sarjan Leibnizin ontologisella argumentilla. Käy katsomassa, lisää jaksoja on tulossa!

Kommentoi tätä katkelmaa

syyskuu

29.9.
Puolustajan Polku julkaisi ensimmäisen YouTube-videonsa! Aihe on vanha tuttu höpökysymys: "Voiko kaikkivaltias luoda niin suuren kiven, ettei jaksa nostaa sitä?"

Kommentoi tätä katkelmaa

elokuu

7.8.
Palautin kadonneen aborttiartikkelin. Nyt sama ei oikeasti pääse toistumaan, sillä tiedän syyn. :)

Kommentoi tätä katkelmaa

heinäkuu

21.7.
Viimeinen argumentti abortin puolesta vetoaa vastustajien johdonmukaisuuteen.
20.7.
Argumentti vasektomiasta esittää, että miehet voivat halutessaan ratkaista aborttiongelman välittömästi. Onko tarjottu ratkaisuehdotus hyvä – ja onko se hyvä argumentti abortin puolesta?
19.7.
Abortoimattomista lapsista koituu kustannuksia yhteiskunnalle. Imuri käyntiin!
18.7.
Eilen oli tauko juhlatilaisuuden vuoksi. Tänään vilkaistaan argumenttia terveydenhoidosta.
16.7.
Jos abortista tehtäisiin laiton, miten siitä muka rangaistaisiin? Naurettava ajatus. Vai onko?
15.7.
Argumentti raiskauksesta nousee välittömästi esiin, kun joku arvostelee vapaata aborttia. On selvää, että seksuaalisen väkivallan seurauksena raskaaksi tulleella on oltava oikeus aborttiin... vai onko? Ja onko se hyvä peruste vapaalle abortille?
14.7.
Vain ilkeät setämiehet vastustavat aborttia... niinhän se oli?
13.7.
Jokainen tietää, että aborttien kieltäminen ei vähennä abortteja. Mutta kuinka moni tietää, että väite on pelkkä myytti?
12.7.
Syntymättömän lapsen vammaisuus ei ole yleistä eikä siksi mikään peruste vapaalle abortille, mutta olisiko se hyväksyttävä erityistapaus?
11.7.
"Etkö pidä abortista? Älä tee aborttia." Yeah, right.
10.7.
Ei-toivotun lapsen elämä ei ole kovin mukavaa. Onko tämä argumentti kurjuudesta hyvä syy sallia abortti?
9.7.
Jokaisella lapsella on kuulemma oikeus syntyä toivottuna, mutta ilmeisesti lauseella tarkoitetaankin aivan päinvastaista.
8.7.
Joskus abortin vastustajaa syyllistetään myötätunnon puutteesta. Onko se hyvä syy aborttiin?
7.7.
Kuinka kukaan voi haluta ajaa poloiset naiset puoskarien käsiin? Vuorossa ahkerasti käytetty argumentti puoskaroinnista.
6.7.
Jokainen tietää, että aborttien kieltäminen ei vähennä abortteja. Mutta kuinka moni tietää, että väite on pelkkä myytti?
5.7.
Se seikka, että sikiö ei tunne kipua, ei ole erityisen vakuuttava raskauden keskeyttämisen eettisyyttä ajatellen.
4.7.
Argumentti laillisuudesta on hämärä argumentti, joka muistuttaa kehäpäätelmää. Voisiko se antaa oikeuden syntymättömän surmaamiseen?
3.7.
Uusi päivä, uudet kujeet. Olisiko naisen kohdussa loinen, joka riistää hänen resurssejaan?
2.7.
Nyt alamme päästä kiinni meheviin, mielenkiintoisiin ja suosittuihin argumentteihin. Vuorossa on argumentti kehollisesta itsemääräämisoikeudesta.
1.7.
Aborttia puolustavia väitteitä tarkasteleva artikkelini katosi palvelimelta salaperäisesti. Sen palauttaminen suunnilleen ennalleen kesti hetken ja siihen kuluikin tämän päivän käytettävissä oleva aika. Sama ei pääse toistumaan. ;)

Kommentoi tätä katkelmaa

kesäkuu

30.6.
Aborttikeskustelussa on välähdellyt myös argumentti hoitovelvollisuudesta. Tänään on sen vuoro.
29.6.
Elvytys jatkuu. Eilen käsiteltiin argumentti valinnanvapaudesta, tänään tarkastellaan argumenttia väärästä sukupuolesta.
27.6.
Eilen käsittelyssä oli argumentti uskonnosta; tänään vuorossa on argumentti yksityisyydestä.
25.6.
Viimeaikaisten tapahtumien johdosta abortin tueksi tarjotaan taas mitä nyrjähtäneimpiä perusteluja. Ajattelin elvyttää vanhan tekstini ja ryhtyä kumoamaan pari tusinaa kelvotonta argumenttia abortin puolesta yksi kerrallaan.
6.6.
Lisäsin etusivulle linkin lomakkeeseen, jolla voit liittyä tukirenkaaseeni. Päivitin myös hieman tietoja itsestäni ja vaihdoin kuvan.

Kommentoi tätä katkelmaa

helmikuu

11.2.
Lisäsin kuvauksia lähdeteokseen God's Word Alone – The Authority of Scripture.

Kommentoi tätä katkelmaa

Vuosi 2021
Vuosi 2023
 

Ota yhteyttäX