Pari hyllymetriä kirjoja

Olen joitakin päiviä sitten palauttanut päättötyöni Biola Universityyn ja odottelen tutkinnon hyväksymistä. Näihin neljään ja puoleen työn ohessa suoritettuun tutkintovuoteen on mahtunut monenlaista. On ollut monia oivalluksen hetkiä, puolinukuksissa kirjoitettuja kurssitöitä ja keskusteluja, turhautumista ja riemastumista. Kaikesta huolimatta kokemus on ollut korvaamaton!

Aloin ohimennen pohtia, kuinka monta kirjaa mahdoinkaan lukea läpi tutkinnon puitteissa. Amerikkalaiset vitsailevat toisinaan, että tohtoria merkitsevä lyhenne ”PhD” johtuu sanoista ”a Pile high and Deep”. Tosiasiassa jo maisteriksi päästäkseen saa sukeltaa melko korkeaan ja syvään pinoon!

Ohessa on kaikkien suorittamieni kurssien kirjallisuusluettelo. Kun asiaa tarkemmin tutkii, teokset vievät lähes kaksi metriä tilaa hyllystäni. Kaikkia kirjoja, lähinnä kokoelmateoksia, ei tosin luettu kannesta kanteen, mutta kirjojen lisäksi oli kahlattava läpi epälukuinen kasa PDF-artikkeleita ja muuta kurssimateriaalia.

Mikäli apologetiikan M.A.-tutkinto kiinnostaa sinua, voit tutustua käyttämiini kurssikirjoihin alla olevien linkkien takana. Osa kursseista on valinnaisia, joten oma tutkintosi ei tietenkään välttämättä vastaa tätä listaa kaikilta osin. Merkitsin erikseen asteriskilla (*) ne kirjat, joilla ei ole omaa teossivua Puolustajan Polun lähdeteoshyllyssä. Nämä linkit johtavat Adlibris-verkkokirjakauppaan.

Bonus: kilpailu! Bongaa artikkelikuvasta kolme ylimääräistä kirjaa, joita ei mainita alla olevassa luettelossa, sekä kolmetoista kuvasta puuttuvaa kirjaa, jotka luettelossa mainitaan (ne eivät mahtuneet kuvaan tai minulla on ne e-kirjana). Heitä paras arvauksesi kommenttikenttään! Ensimmäinen oikeaan osuva henkilö saa kaksoiskappaleen The Hauerwas Reader -kirjasta. Minä maksan postikulut Suomeen!

Apologetics Research & Writing (1 op)

Survey of Genesis–Malachi (3 op)

Survey of Matthew – Revelation (3 op)

Hermeneutics & Bible Study Methods (3 op)

Scripture: Authority, Canon & Criticism (2 op)

Essential Christian Doctrine I & II (2+2 op)

Historical Theology (3 op)

Logic and Critical Thinking (1 op)

Philosophy of Religion (2 op)

Ethics (2 op)

Why God Allows Evil (2 op)

Special Topics: Intelligent Design (2 op)

Special Topics: Metaphysics & Epistemology (3 op)

Special Topics: Origin of Life Seminar (1 op)

Special Topics: World Religions & Science (1 op)

Seminar: Applied Apologetics (2 op)

Seminar: In Defense of the Resurrection (2 op)

Seminar: Survey of Apologetics Topics & Spiritual Formation (2 op)

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.