Lähdeteokset

Iso Raamatun Sanahakemisto 1
A–M
Valtter Luoto (toim.)

luotu 23.11.2023 klo 12:24


Sivuja: 1136

Kustantaja: Aika Oy, 1997

ISBN-13: 9789516064461

ISBN-10: 9516064469

—⚜—

Kirjan johdannosta:

Iso Raamatun sanahakemisto tarjoaa lukijalleen ensimmäistä kertaa Suomessa mahdollisuuden tutustua suomen kielestä käsin Raamatun alkukielen vivahteiden ja kääntämisen maailmaan. Teoksessa ei ole tarjottu pelkästään luetteloa suomalaisen Raamatun sanoista, vaan jokaisen hakusanan takana oleva heprean, aramean tai kreikan käsite avaa lukijan eteen aivan uuden näkökulman Raamattuun.

Iso Raamatun sanahakemisto on laadittu vuoden 1933/38 raamatunkäännöksen pohjalta siksi, että tämä tarjoaa käännösperiaatteensa vuoksi parhaan mahdollisuuden Raamatun tutkimiselle. Siinä noudatettu ns. konkordanssiperiaate tarkoittaa sitä, että kutakin alkukielen sanaa vastaa yksi tai useampi suomen sana, joita on sitten käytetty johdonmukaisesti kautta koko Raamatun. Tämän periaatteen mukaisesti esim. hakusanan "armo" kohdalta on löydettävissä miltei kaikki jakeet, joissa alkukielissä on sitä vastaavat sanat.

—⚜—

Teossarjan päätoimittajana toiminut Valtter Luoto oli kirjailija, seurakuntaneuvos, helluntailiikkeen merkittävä vaikuttaja sekä myös Ristin Voitto -lehden pitkäaikainen päätoimittaja.

Kommentoi tätä katkelmaa

Lähdeteokset
 

Ota yhteyttäX