Lähdeteokset

Tyhjän haudan arvoitus
Mitä uskoa ylösnousemuksesta
Timo Eskola, Eero Junkkaala

luotu 10.7.2010 klo 10:18


Sivuja: 156

Kustantaja: Uusi Tie, 1994

ISBN-13: 9789516192751

ISBN-10: 9516192750

—⚜—

Kirjan takakannesta:

Onko kristinuskon sanoma todella tyhjän haudan varassa? Mitä tuosta haudasta voidaan sanoa arkeologisen tietämyksen avulla? Miksi ensimmäisistä kristityistä tuli juuri ylösnousemuksen todistajia? Mitä Uusi testamentti opettaa ylösnousemuksen hengellisestä merkityksestä?

Vaikka Jeesuksen ylösnousemus on kristillisen uskon keskeisin asia, sitä on käsitelty kirjallisuudessa melko vähän. Tässä teoksessa tarkastellaan Uuden testamentin opetusta ylösnousemuksesta monesta näkökulmasta: esillä ovat tyhjän haudan tapahtumat, Ylösnousseen ilmestykset, Vanhan testamentin ennustukset, ylösnousemuksen merkitys ja ylösnousemususkon eri piirteet. Lisäksi tekijät ottavat kantaa moniin ylösnousemusta koskeviin kiistakeskusteluihin.

—⚜—

Teologian tohtori Timo Eskola toimii dosenttina Helsingin yliopistossa sekä tutkijana Suomen Teologisessa Instituutissa. Hän on julkaissut teoksia mm. Uuden testamentin tulkinnasta, Qumranin löydöistä ja Paavalin pelastuskäsityksestä.

Eero Junkkaala on teologian tohtori, pastori, kirjailija sekä Raamatun historiallisen maantieteen ja arkeologian asiantuntija. Hän toimi pitkään Suomen Teologisen Instituutin pääsihteerinä ja on nyt Suomen Lähetysseuran raamattukouluttaja.

Kommentoi tätä katkelmaa

Lähdeteokset
 

Ota yhteyttäX