U
W

V


A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z - Ä - Ö

Vaaleanpunainen yksisarvinen
Ks. näkymätön vaaleanpunainen yksisarvinenNäkymätön vaaleanpunainen yksisarvinen: Ateistien tunnukseksi noussut parodiajumalolento, jonka avulla teistiset uskomukset pyritään kyseenalaistamaan..
Valtakunta (Jumalan)
JumalanJumala: Itseolevainen, transsendentti, kolmiyhteinen, kaikkivaltias henkiolento, joka loi maailmankaikkeuden Sanansa välityksellä; ilmoittaa itsensä luomakunnassa, Raamatussa ja erityisesti Jeesus Nasaretilaisessa, joka on Jumalan hypostasis. pelastava ja hyvä hallitus, jota IsraelIsrael: Kansa, joka muodostui Aabrahamin pojanpojan Jaakobin jälkeläisistä; sisälsi kaksitoista sukuhaaraa. odotti; maailman Luojana Jumala ottaa kerran hallintavallan, asettaa kaiken kohdalleen ja saattaa oikeuden voimaan. JeesuksenJeesus: Jumalan hypostasis eli hänen personoitunut Viisautensa; syntyi ihmiseksi ajanlaskun alussa; toimi viimeisen varoituksen tuovana profeettana luopuneelle Israelille ja kutsui sitä osalliseksi uudesta liitosta, jonka tuli saattamaan voimaan. So... julistuksen pääpaino oli, että v. murtautuu maailmaan hänessä ja hänen työssään.
Edeltävätkö merkit v:n tuloa?
Vanha testamentti
RaamatunRaamattu: Kristinuskon pyhä kirja, jonka kautta Jumala on ilmoittanut itsensä ja tahtonsa. se osa, joka on kirjoitettu ja kertoo ajasta ennen JeesuksenJeesus: Jumalan hypostasis eli hänen personoitunut Viisautensa; syntyi ihmiseksi ajanlaskun alussa; toimi viimeisen varoituksen tuovana profeettana luopuneelle Israelille ja kutsui sitä osalliseksi uudesta liitosta, jonka tuli saattamaan voimaan. So... syntymää; pyhä kirjoituskokoelma myös juutalaisille.
Kuinka kristityn tulisi suhtautua Vt:n lakeihin?
Voivatko uhrilahjat poistaa synnit?
Jos lanko ei siitä lasta, syljetään silmille?
Oliko Jeesuksen Vt:n tuntemus puutteellinen?
Vanhurskaus
JumalastaJumala: Itseolevainen, transsendentti, kolmiyhteinen, kaikkivaltias henkiolento, joka loi maailmankaikkeuden Sanansa välityksellä; ilmoittaa itsensä luomakunnassa, Raamatussa ja erityisesti Jeesus Nasaretilaisessa, joka on Jumalan hypostasis. puhuttaessa merkitsee hänen lahjomattomuuttaan tuomarina ja uskollisuuttaan tekemäänsä liittoa kohtaan. Ihmisistä puhuttaessa kyse on vapauttavan tuomion saaneen henkilön statuksesta ja Jumalan liittokansan jäsenyydestä.
Saavutetaanko v. uskon vai tekojen kautta?
Onko Raamatun ilmoitus vanhurskaiden kohtalosta ristiriitainen?
Vertauskuva
Havainnollistava, tehostava, rinnastava tai kuvaileva ilmaus; merkki, kuva, esine tms. jnk käsitteen ilmentymänä.
Onko Raamatussa vertauskuvallista tekstiä?
Viini
Viinirypäleiden mehusta käyttämällä valmistettu alkoholijuoma.
Onko hyvä olla juomatta v:ä?
Suhtautuuko Raamattu ristiriitaisesti v:n juomiseen?
Lisää raamatunkohtia v:n käytöstä
Viisaus
Järkevyys, ymmärtämys, syvällinen tietämys, arvostelukyky. RaamatussaRaamattu: Kristinuskon pyhä kirja, jonka kautta Jumala on ilmoittanut itsensä ja tahtonsa. myös Jumalan personoitunut ominaisuus, joka Jeesuksessa syntyi ihmiseksi.
Onko v:sta iloa?
Miten tulisi vastata tyhmälle?
Millaista v. on Vanhan testamentin viisauskirjallisuudessa?
Vuorisaarna
Matteuksen evankeliumin luvuissa 5-7 selostettu JeesuksenJeesus: Jumalan hypostasis eli hänen personoitunut Viisautensa; syntyi ihmiseksi ajanlaskun alussa; toimi viimeisen varoituksen tuovana profeettana luopuneelle Israelille ja kutsui sitä osalliseksi uudesta liitosta, jonka tuli saattamaan voimaan. So... suuri puhe.
Missä Jeesus piti v:n?
U
W
 

Ota yhteyttäX